tema 6- Natura

 1. ARBORE;

 

Arborele sau copacul in botanica este o planta perena , multianuala cu un trunchi lemnos evident cu ramuri dezvoltate ce prezinta frunze ,flori, din care se dezvolta fructe si radacini c au forme diferite dupa specie.                                                 

                                                                                              https://ro.wikipedia.org/wiki/Arbore



2. FLORI;


 


Trandafirul  este un gen de plante perene ornamentale din familia Rosaceae, originar din regiunile continentale și subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzând peste 200 de specii de arbuști erecți, deseori spinoși.

                       

                                                                         Trandafir - Wikipedia




3. ANIMALE; 






\Mierla (Turdus merula) este o pasăre cântătoare din genul Turdus, familia Turdidae, care este răspândită în Europa, Asia, Africa de Nord, Australia și Noua Zeelandă. Ea se hrănește în special cu hrană de origine animală, dar consumă în funcție de anotimp și unele fructe și semințe vegetale. Mierla este clasificată după culoarea penajului sau după dimensiunea corpului.

Astfel se poate aminti „mierla neagră” (Turdus merula merula), la care masculul are culoarea neagră ciocul galben și ochelari (inel în jurul ochilor) portocalii.

În trecut mierla era o pasăre de pădure, însă începând cu secolul XIX prin apariția parcurilor a început să trăiască prin grădini în apropierea omului. Exemplarele de la noi sunt sedentare. În România, pot apărea în timpul iernii exemplare din regiunile muntoase carpatine sau din zonele nordice ale Europei. Populațiile care migrează ajung iarna în nordul Africii și sud-vestul Asiei.

              

                                                https://ro.wikipedia.org/wiki/Mierl%C4%83

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEMA 11 - SERVICE